Hårda kvalitetspass som garanterat höjer din nivå

Har du kommit igång bra med din löpträning och känner att du vill satsa på långlopp, kanske till och med maraton i framtiden? Då kan det vara bra att se över dina träningsrutiner. Hör du till dem som enbart kör de enkla träningspassen, de pass som inte gör ont och som inte efterlämnar träningsvärk? Många väljer den vägen, men då kommer det att bli väldigt svårt att klara av att genomföra ett helt maraton. För att lyckas med det krävs en hårdare träning med fler tuffa pass.

Att träna många korta pass i maklig löptakt varje vecka är naturligtvis bra, men för den som vill klara av att fullfölja ett maraton eller andra långlopp på ett bra sätt räcker detta inte till. Vill man lyckas med det gäller det helt enkelt att pressa kroppen mer och även köra hårda träningspass som gör att du får ta ut dig till max. Det är först när du gör detta som du kan träna upp din uthållighet och din kondition, och det är först då som du kan komma upp i din fulla potential som långloppslöpare.

Om du inte känner dig lockad av tanken på att springa ett maraton men ändå vill bli en duktig löpare så bör du också tänka på detta. Stanna inte vid en nivå som känns behaglig, kör lite längre och lite snabbare löpning än det som känns bekvämt, då kommer du så småningom att se att kroppen svarar genom att bli mer uthållig. Genom att göra på detta sätt och med jämna mellanrum köra ett hårt löppass på den absoluta toppen av din förmåga kommer du att höja både högstanivån och lägstanivån och du kommer att kunna ta nya kliv i din löpning, vilket också gör löpträningen roligare och mer betydelsefull i långa loppet.

Beträffande artikel

Kategorier: populär
Senast uppdaterad: April 15, 2013

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments