Vilka är de vanligaste effekterna för nattljusolja?

Studier har visat att patienter som har intagit nattljusolja, endast rapporterar mindre biverkningar, så som huvudvärk, illamående, orolig mage och lös avföring. Eftersom nattljusolja kan orsaka livmodersammandragningar, rekommenderas det inte för gravida kvinnor att intta medlet. Patienter med blodsjukdomar eller dem som använder blodförtunnare,  är också avrådda från att använda nattljusolja.

I en studie har forskare funnit, att det ökar risken för epilepsi hos schizofrena patienter som är på anti-psykotisk medicinering, som Thorazine och Prolixin. En annan studie upptäckte man att det ökade antalet av anfall hos patienter som i förvägen har krampanfall, och som har genomgått en operations som krävde anestesi.

Det är viktigt att lägga på minnet att, alla växtbaserade läkemedel, så som nattljusolja inte är godkänd av FDA, som anser att örter är kosttillskott och inte droger. Det är därför dessa inte gennemgår en massa undersökningar för dom släpps på marknaden. Så med allt annat som du annars stoppar in i din kropp, ska du var försigtig. Men om du försöker att bli gravid, så kanske du ska kasta alla din skeptiska tanker över bord, i alla fall när det handlar om nattljusolja. Fortsätt med att läsa för att veta varför.

Beträffande artikel

Kategorier: Övrigt
Senast uppdaterad: January 6, 2013

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments