De bästa lösningarna för hårborttagning

Det finns många olika sätt att ta bort hår från kroppen. Det allra vanligaste kanske är att använda sig av en rakhyvel men självklart beror det på var på kroppen man vill avlägsna håret.

Ögonbrynen noppar man ofta bort med en pincett. Under armarna är det vanligast med rakning. Benen kan man raka, vaxa eller ta bort med hjälp av en epilator. Alternativen är många och det är väldigt individuellt vad man tycker känns bäst.

Är man känslig för smärta är kanske rakningen det bästa och mest skonsamma. Det känns i princip ingenting och det blir ett bra resultat, dock inte särskilt hållbart då man inte tar bort hårstråna från roten.

Vaxning är väldigt effektivt men däremot kan det göra ont. Här tar man bort hårstråna från roten vilket gör att det tar längre tid för det att växa ut igen. Det ska bli bättre och bättre resultat ju längre man håller på med vaxningen. Detta kan göras både hemma och på salong.

Epilatorn är en liten apparat som drar ut håren från roten. Den kan också vara ganska smärtsam men ska ge ett bra resultat.

Hårborttagningskrämer finns i en mängd varianter och de är, precis som rakningen, helt smärtfri. Man smörjer in den del av kroppen där man vill avlägsna håret och låter det sitta i några minuter innan man sköljer av det.

För de som vill ha ett ännu varaktigare resultat finns det permanent hårborttagning. Här finns alternativ som IPL (Intense Pulsed Light), laser eller elektrolys, där den sistnämna anses vara den mest effektiva. Där använder man sig av en nål som går ner i hårsäcken och leder ner en väldigt svag ström. På så sätt tar man död på hårsäcken. IPL och laser förstör hårsäckarna genom att tillsätta ett pulserande ljus respektive värme.

Beträffande artikel

Kategorier: Utvalda
Senast uppdaterad: January 6, 2013

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments